Atelierul de Creatie Vestimentara

 

  • Cand: Miecuri, 18:30-20:00 (7 -14 ani)
  • Cost: 160 ron/ abonament 4 ateliere / luna
  • Durata atelier: 90 minute
  • Lector: Petruta Banita

Lumea modei este fascinanta, se dezvolta continuu, se imbina culturi si epoci, se muleaza pe noile tendinte ale evolutiei societatii; lumea modei este un iures in care trebuie sa stabilesti niste repere pentru a putea tine pasul cu ea.


O calatorie prin istoria costumelor ii ajuta pe cei mici nu doar sa inteleaga ca detaliile fac diferenta, dar sa se confrunte si sa priveasca opere din istoria artei si, in plus, sa-si dezvolte creativitatea dand replici construite imaginilor asimilate.

Ne propunem ca la acest atelier de design vestimentar sa trecem in revista cateva epoci marcante din istoria costumului aplicand, asemenea designerilor de la marile case de moda, cele aflate intr-un proiect-model, folosindu-ne de colaje textile. La finalul modulului de creatie vestimentara vom pune in practica un tipar de vestimentatie astfel incat copiii sa inteleaga si sa invete ca intre design si produs este un pas important de croitorie la care vor lua parte si vor finaliza ceea ce au conceput.

Prin urmare, vom trece prin Egiptul Antic, prin Imperiul Bizantin, prin Epoca Elizabetana si prin Art Nouveau si vom vedea cum anumite pattern-uri se perpetueaza peste secole si capata alte forme si alte directii in vestimentatie. Ceea ce vor vedea, invata si asimila se va aplica, in mod original, pe un tipar comun, finisat impreuna cu acul si ata in mana, la masina de cusut, cu dantele, nasturi, panglici, culori textile (dupa caz) si alte pasmanterii.

 

Iar in Iunie vom defila la Prezentarea de Moda prezentandu-va cu bucurie colectia imaginata de-a lungul acestei calatorii fascinante in lumea modei!


Va asteptam cu drag!

Urmatoarele ateliere

Abonare stiri